Leksjon 5

olive-cream04

Olivenkrem med kun 3 ingredienser

[print-me]

Endelig er kremleksjonen her – jeg vet at det er denne de fleste har ventet mest på 🙂

Denne olivenkremen innholder kun tre basisingredienser, og to valgfrie. Og ikke nok med det: ut ifra en og samme oppskrift kan du lage to helt forskjellige kremer. Hemmeligheten ligger i hvordan de blir behandlet underveis. Akkurat som fløte kan bli til både krem og smør, så kan også denne oljeblandingen bli en salve eller en krem.

Fordi begge er rene oljebaserte kremer er de nokså fete, men jeg velger likevel bare for ordens skyld å kalle de dagkrem og nattkrem.

Denne oppskriften holder til ca 200 ml. Jeg foretrekker økologiske oljer, men bruk det som passer din smak og økonomi.

Du trenger:

Valgfrie ingredienser:

  • E-vitamin olje (øker holdbarheten på kremen din + gir masse næring til tørr og/eller voksen hud)
  • Eterisk olje i valgfri duft (men vær forsiktig med eteriske oljer om du har sensitiv hud).

 olive-cream02

Slik gjør du:

  • Smelt voksen i vannbad på middels varme. Rør av og til, da smelter den lettere.
  • Når den har smeltet helt, skru ned varmen og ha i olivenolje og kokosolje. Rør inn til det har blitt en helt klar blanding.
  • Pass på å tørke av vann fra under vannbadet før du går videre.
  • Ha i e-vitamin nå om du skal bruke det (4 kapsler eller tilsvarende mengde i flytende olje).
  • Hell halvparten direkte over i den ene beholderen du skal ha kremen i. Ha i 5 – 6 dråper essensiell olje (valgfritt) nå og rør rundt før du setter boksen et kjølig sted (feks. vinduskarm). Når kremen har stivnet til en vaselinaktig konsistens er den ferdig.
  • Hell den andre halvparten av de smeltede oljene over i en miksebolle, ha i (valgfri) duft, sett folie/lokk på bollen og sett den i kjøleskap i minst 15 min. Kremen skal ha konsistens som vaselin før du begynner å mikse. Sett miksmasteren på middels styrke og miks til du har en konsistens som vaniljekrem. Om blandingen er for flytende, tilsett gjerne 1 ss kokosolje underveis. Ha over i boks med lokk og oppbevar i kjøleskapet.

Tips 1: Dagkremen vil få konsistens som smør ved oppbevaring i kjøleskap, som smelter umiddelbart mellom fingrene. Har du den stående i romtemperatur kan den risikere å smelte helt igjen, men ingen fare. Du kan bruke den i den flytende formen, eller du kan ha den over i en bolle igjen, sette den i kjøleskap og gjenta mikseprosessen. Kremen er nydelig til både ansikt og kropp, særlig til solbrune sommerben.

Tips 2: Nattkremen har en vaselinaktig konsistens og egner seg også utmerket som lip balm og sminkefjerner. Kan også benyttes som ansiktsrens om du liker Oil Cleansing-metoden.

olive-cream03 olive-cream05